Tämäkin vinkki on Bakerella-blogista, täältä. Tekotapa on samantyyppinen kuin cake popseissakin, mutta kakun tilalla käytetään keksimurskaa. Aivan liian herkullisia :D
Näihin käytin minttu-dominoita ja vaniljatuorejuustoa.
Keksit voi murskata kokonaisinakin, mutta minusta täyteen kera on hankala saada keksejä tasaiseksi murskaksi. Varsinkin kun käytin muovipussi ja perunanuija-tekniikkaa.
Sekoitin murskattuihin kekseihin minttutäytteen+puolet vaniljatuorejuustosta. Tuorejuustoa ei olisi tarvinnut niinkään paljon, ehkä pari ruokalusikallista olisi ollut sopiva. Lisäsin vielä tummaa kaakaojauhetta n.ruokalusikallisen ja hieman vanilja-aromia.
Massasta pyöritellään pienen lihapullan kokoisia palloja. Pallot voi päällystää samantien suklaalla, mutta laitoin ne jääkaappiin viilentymään, jotta suklaa jähmettyisi pallon päällä nopeasti.
Kuorrutukseen käytin Brunbergin tummaa suklaata. Haarukan päälle laitoin palleron ja lusikalla valelin sulan suklaan päälle. Reunaa vasten kopauttelin varovasti haarukkaa muutaman kerran, jotta ylimääräinen suklaa valuu pois. Cake popsit kuorrutin samalla tavalla, mutta pallot olivat kiinni grillitikuissa.
Toisella haarukalla avitin palleron leivinpaperin päälle (tosin ei nyt kädet riittäneet pitelemään toista haarukkaa :D )
Ennenkuin suklaa jähmettyy täysin, suklaan päälle voi ripotella koristeita. Koska suklaapallot olivat kylmiä, ei alustalle valunut ylimääräistä suklaata.
Valmiita minttupalloja.
Heh, pakko oli kirjoittaa tuo mint bites
Taidan laittaa näille oman kategorian :)
Kommentit