Tämäkin vinkki on Bakerella-blogista, täältä. Tekotapa on samantyyppinen kuin cake popseissakin, mutta kakun tilalla käytetään keksimurskaa. Aivan liian herkullisia :D

1241444525_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Näihin käytin minttu-dominoita ja vaniljatuorejuustoa.

1241444147_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Keksit voi murskata kokonaisinakin, mutta minusta täyteen kera on hankala saada keksejä tasaiseksi murskaksi. Varsinkin kun käytin muovipussi ja perunanuija-tekniikkaa.

1241444178_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sekoitin murskattuihin kekseihin minttutäytteen+puolet vaniljatuorejuustosta. Tuorejuustoa ei olisi tarvinnut niinkään paljon, ehkä pari ruokalusikallista olisi ollut sopiva. Lisäsin vielä tummaa kaakaojauhetta n.ruokalusikallisen ja hieman vanilja-aromia.

1241444212_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Massasta pyöritellään pienen lihapullan kokoisia palloja. Pallot voi päällystää samantien suklaalla, mutta laitoin ne jääkaappiin viilentymään, jotta suklaa jähmettyisi pallon päällä nopeasti.

1241444260_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuorrutukseen käytin Brunbergin tummaa suklaata. Haarukan päälle laitoin palleron ja lusikalla valelin sulan suklaan päälle. Reunaa vasten kopauttelin varovasti haarukkaa muutaman kerran, jotta ylimääräinen suklaa valuu pois. Cake popsit kuorrutin samalla tavalla, mutta pallot olivat kiinni grillitikuissa.

1241444289_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Toisella haarukalla avitin palleron leivinpaperin päälle (tosin ei nyt kädet riittäneet pitelemään toista haarukkaa :D )

1241444373_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ennenkuin suklaa jähmettyy täysin, suklaan päälle voi ripotella koristeita. Koska suklaapallot olivat kylmiä, ei alustalle valunut ylimääräistä suklaata.

1241444407_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Valmiita minttupalloja.

1241444480_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Heh, pakko oli kirjoittaa tuo mint bites Silmänisku

1241444444_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Taidan laittaa näille oman kategorian :)