Näin netissä ihanan täytevuoan, mutta en raaskinut sitä tilata. Siis miettimään miten toisin sen voisi toteuttaa.

841222.jpg

Tein kakkua illalla, joten kuvat ovat mitä ovat. Ensin paistoin kaksi kääretorttupohjaa, suklaisia sellaisia. Leikkasin kaksi tavallisen irtopohjavuoan kokoista kappaletta, 4 pienempää pyöreää (muovimukin avulla) ja pari reunakappaletta.

841202.jpg

Yksi iso pyöreä vuoan pohjalle.

841204.jpg

Reunoille pitkät kaistaleet ja keskelle pienet pyöreät. Kastelin paloja mehulla. Ystävä neuvoi käyttämään lasten nokkamukia/pulloa (missä ei ole tippasuojaa ns.taikamuki). Oli todella näppärä : )

841210.jpg

Pohjalle laitoin mansikkahilloa (omaa tuotantoa) ja sisustan täytin mansikka/marianne crush moussella.

841218.jpg

Toiseen puoleen sivelin myös mansikkahilloa ja laitoin päälle kanneksi. Kastelin mehulla ja laitoin leivinpaperin päälle. Painoksi laitoin sopivan kokoisen kirjan ja jääkaappiin yön yli.

841221.jpg

Aamulla tein päälle Alku suklaatoffeesta ja kermasta päällisen, kermaa reunoille (vähän kaakaota sekaan) ja marsipaaniruusu. Kiekurat valkosuklaata. Kiekuroiden loppuhäntiä pitää treenata lisää : )

841226.jpg

Sisältä kakku näyttää tältä. Reunakaistaleet voisivat olla hieman paksummat, mutta ihan hyvä näinkin.

841223.jpg

Pala kakkua, olkaa hyvä : )

841232.jpg

Lisäys 23.08 :

Mansikkamousse:

1 prk MansikkaPureeta (löytyy pakastealtaasta tai laita soseutettua mansikkaa)

1 prk vaniljatuorejuustoa

1 prk FloraVispiä

n.1 dl Marianne Crushia (pari pientä kourallista)

(mansikkahilloa)

3 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan (5 min). Vaahdota Floravispi vaahdoksi. Sekoita mansikkapuree, tuorejuusto ja mariannemurska keskenään. Yhdistä kermavaahto ja mansikkainen massa varovasti sekoittaen, maista miltä maistuu. Lisäsin vähän mansikkahilloa (tai voi laittaa sokeria)  sekaan. Marianne alkaa maistua vahvemmin myöhemmin kakussa. Kuumenna tilkka vettä tai mansikkamehua kattilassa (n.0,5 dl) kiehuvaksi, ota kattila pois liedeltä, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää kuumaan nesteeseen. Anna hetken jäähtyä ja lisää liivate täyteseokseen norona koko ajan sekoittaen.

Hellapoliisin blogista löytyy hopeatoffeepäällisen ohje, jota tässä vähän mukailin.

Suklaatoffeepäällinen:

n.200-250 g Alku suklaatoffeekarkkeja

1 prk (2 dl) kuohukermaa

Kuumenna varovasti kerma ja toffeet kattilassa siten, että karkit sulavat ja toffeemassa muuttuu paksummaksi. Älä kuitenkaan keitä. Itse annoin massan vähän jäähtyä ja lusikalla sekoittelin kaiken aikaa. Kun massa tuntui sopivalta, kaadoin sen hiljalleen kakun päälle aloittaen keskeltä kiertäen kakunpintaa ympäri. Hyvin onnistui, eikä valunut yli.