]]>
Maistuvaista kesää! T:Ebe
]]>
Joulu lähestyy vinhaa vauhtia. Muistakaa kaikki innokkaat piparitöiden väkertäjät kurkata myös tänne. Sieltä löytyy paljon erilaisia kaavoja kaikenlaisiin piparijuttuihin. Hyvää joulun odotusta kaikille!
]]>Todennäköisesti tulen siirtämään blogini jonnekin muualle. Ei minulla mitään pahoja ajatuksia Vuodatusta kohtaan ole, vaikka harmittaakin. Oma moka, kun en ole pitänyt parempaa arkistoa jutuistani.
Toistaiseksi uusia kakkujuttuja voi seurata Facebookin kautta täältä. Ilmoittelen myös täällä blogissa, kunhan saan uuden blogin kasaan. Tällä hetkellä on muita hommia ja en ehdi siihen vielä paneutua. Olemassaolevaa blogia on nopea päivittää, vaikka olisi hoppuakin, mutta uuden laatiminen vaatii keskittymistä.
]]>
Niinkuin tässä on tullut jo ilmi parin päivän aikana, Vuodatuksen kuvat ovat hävinneet yli kolmen vuoden ajalta. Moni miettii, mitä tehdä tästä eteenpäin ja samaa pohdin minäkin. Juuri nyt en jatka tätä blogia, koska mitään torso-blogia en halua pitää. Suurinta osaa kuvista minulla ei ole tallessa. Ulkoinen kovalevy, jossa kuvat olivat tallessa, hajosi jo jokin aika sitten (kuinka monta kopiota olisi tarpeeksi, kysyn vaan ). Silloin en surrut kakkukuvia, olivathan ne täällä blogissa. Ei tuo tekniikka oikein ole meikäläisen puolella
Toivottavasti tässä vielä jotain ratkaisua keksitään ja toivotan kaikille kuvansa menettäneille voimia jatkamaan bloggaamista muodossa taikka toisessa. Pidetään lippu korkealla takaiskuista huolimatta
Terveisin Ebe
]]>
Mansikkaleivokset
Kakkupohja:
5 kananmunaa
1 1/2 dl Siro-sokeria
100 g tummaa suklaata
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Kostutus:
1 1/2 dl nestettä (mehua tai esim. vaniljamaitoa)
Täyte:
1 prk (250 g) mascarpone-juustoa
2 dl vispikermaa
1 1/2 dl tomusokeria
1 sitruunan kuoriraaste ja mehu (pieni sitruuna)
n. litra tuoreita mansikoita
Kuorrutus:
n. litra tuoreita mansikoita soseutettuna (sosetta n. 8 dl)
4 liivatetta (jos mansikat ovat vetisiä, laita 5 liivatetta)
tilkka vettä tai sitruunanmehua
1. Sulata suklaa ja voi. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hiukan.
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Yhdistä kuivat aineet toisiinsa ja lisää ne siivilän läpi kananmuna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Lisää suklaa-voiseos ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina suorakaiteen muotoiseen kakkuvuokaan (minulla oli Iloleipurin vuoka). Voit sitä ennen voidella ja korppujauhottaa vuoan tai vuorata sen leivinpaperilla. Paista 200 asteessa n.35 min. Anna hetki jäähtyä, kumoa kakku leivinliinalle ja jätä vuoka päälle jäähtymisen ajaksi. Voit tehdä kakkupohjan hyvissä ajoin, vaikka edellinä päivänä, jotta se saa jäähtyä kunnolla.
5. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Kostuta pohjat. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, lisää siihen notkistettu mascarpone. Mausta sitruunalla (laita ensin osa sitruunaraasteesta ja mehusta, maista ja lisää tarvittaessa) ja tomusokerilla. Levitä kakkupohjan päälle ja ripottele runsaasti mansikanpaloja. Ripottele päälle hiukan sokeria.Jos mansikat ovat makeita, ei lisäsokeria tarvita. Laita toinen puoli kakkupohjasta päälle ja painele se kevyesti tasaiseksi. Kostuta tarpeen mukaan.
6. Soseuta mansikat. Kuumenna tilkka vettä tai sitruunamehua ja lisää siihen liotetut liivatelehdet. Kaada liivate ohuena nauhana mansikkasoseeseen koko ajan sekoittaen. Laita sose hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Levitä mansikkasose kakkupohjan päälle ennenkuin se on liian jähmeää. Anna asettua jääkaapissa. Leikkaa kakku leivospaloiksi ja koristele haluamallasi tavalla.
Näihin laitoin mansikanpuolikkaat ja sitruunamelissan lehdet koristeeksi. Lopuksi pursotin valkosuklaasta raidat päälle.
Kesä ja mansikat
]]>
Kiitos paljon kivasta kisasta ja mukavasta palkinnosta!
]]>